Het centrum Kristalklank

Opleidingsinstituut voor klank en healing

Kristalklank is een centrum waar elkeen terecht kan op zoek naar groei en bewustwording. Zowel individueel als in groep. De creatieve invalshoek, het ervaringsgericht aanbod, de brede waaier aan cursussen en workshops, de begeleiding op diverse vlakken maken het mogelijk dat er voor elk wat wils is.

Het centrum startte in 1993 in het Droomhuis in Heverlee waar Maria Marques, schilderes en eigenaar van het huis ons ontving. Door te verhuizen kreeg het centrum een nieuwe locatie.

Men kan er terecht voor individuele begeleiding, relaxatie, specifiek therapeutisch aanbod voor kleine groepen en gerichte spirituele coaching. De medewerkers en gastdocenten brengen vanuit diverse invalshoeken hun kennis en ervaring over.

Wie zijn wij?


Juultje TATRAI

Juultje TATRAI is de bezieler van dit project. Zij is psychotherapeute, docente klankschaal - en droomtherapie, kinesitherapeute, creatief vormingswerkster. Als kinesitherapeute volgde ze de opleiding " creatief vormingswerker, richting dans& drama". Vanuit deze invalshoek werkte zij met kinderen, zowel normaal als anders begaafd. Zij gaf les aan studenten in diverse lerarenopleidingen en binnen de socio-culturele sector.

Vanaf 1976 is zij actief in het begeleiden van groepen in binnen - en buitenland, dit op creatief vlak en het lichaamsgericht vormingswerk. Sinds 1990 is zij bezig met energiewerk, klankschalen en droomduiding. Door haar eigen zoektocht naar symbolieken en spiritualiteit ontstond de mogelijkheid om ook op deze gebieden een diepgaand aanbod te brengen.

Zij volgde een opleiding "psycho-therapie , richting droomtherapie "in Nederland waar ze in contact kwam met klankschalen. Daardoor werden klankschalen haar grote liefde en drijfveer. Zij ontwikkelde een eigen healingmethode gebaseerd op jaren studie en ervaring. Door de combinatie van diverse invalshoeken uit klassieke en alternatieve geneeswijzen ontstond een eigen benaderingswijze. Deze benaderingswijze bouwde ze zorgvuldig uit en integreerde dit in haar werk. De aanpak op energetisch gebied van psychosomatische problemen d.m.v. klank en vibraties werpen op een prachtige manier hun vruchten af. De inzichten in symbolen gaven het geheel een rijke aanvulling.

In 1995 werd er gestart met een " opleiding tot droomtherapie ", die later de benaming " droomtraining kreeg. In 1997 kwam de " opleiding tot klankhealer " tot stand. Zij doceert en geeft waardevolle kennis door op een ervaringsgerichte manier, zo worden invalshoeken rond klankschalen, klank en vibraties specifieke informatie voor haar studenten.

François Van den Bergh

De natuur in haar puurste vorm boeit hem heel erg. Zijn kennis over planten, vogels, energieplekken e.a. geeft hij door op zijn specifieke manier.

Naast klanken in de natuur heeft hij ook een sterke band met muziek. Hij volgde de opleiding tot klankhealer. Hierdoor ontstond er een verdere groei en ontwikkeling in het integreren van al zijn kennis, waarmee hij een nieuwe weg in het begeleiden insloeg. Deze manier van werken geeft hij door, zowel in workshops als in de opleiding tot klankhealer. Het samen laten vloeien van klank en natuur is zijn specifieke inbreng.

Hij citeert hieronder:

“Via de ervaringen in de natuur komen we in contact met onze ware aard, als deel van het grote geheel. De rust in de natuur, die zich zowel in de stilte als in de natuurlijke geluiden uit, is de bron van een diepe spirituele energie. Hiermee in verbinding komen, samen met het geluid van klankschalen, kan de ervaring van onze eigen bron nog dieper en voller maken”.

 

 

In de Kijker:

 

Infodag Klankschaalinitiatie

wordt later meegedeeld

 

Project Spanje

“Finca la Maya”

een unieke plek in de bergen ten noorden van Alicante, een brokje prachtige natuur waar de terrassen vol staan met nisperobomen, amandelbomen, sparren, madroñostruiken en wilde planten. Er is een bron en op bepaalde periodes in het jaar komen de everzwijnen tot hier. Je kan er genieten van de zon, het immense uitzicht en de rust van de omgeving.